Cluster-event Smart Tooling en afsluiting minor Aerospace Engineering & Maintenance (Avans)

 

 

Logo interreg + vlag.JPG
Slim inspecteren met drones in de procesindustrie

Cluster-event Smart Tooling en afsluiting minor Aerospace Engineering & Maintenance (Avans) | 24-1-2020

Het Interreg project ‘Smart Tooling’ organiseert op
vrijdag 24 januari 2020 een cluster-event.

Deze dag presenteren de deelnemers innovatie robotoplossingen, welke toegepast worden voor inspectie en onderhouden van (proces) installaties. Concrete project resultaten zijn Drone inspectie van tankwanden en daken en het gecontroleerd realiseren van inspectievluchten.

Vanwege het toenemend gebruik van drones - ‘vliegende robots’ - bij dergelijke inspecties, is deze keer gekozen voor een combinatie met de eindpresentaties van de minor Aerospace Engineering & Maintenance (AE&M) van Avans Hogeschool. Dit maakt interactie tussen bedrijven en HBO-techniekstudenten mogelijk.

De studenten presenteren hun projecten. De begeleidende bedrijven zijn ook aanwezig, samen met bedrijven uit de aerospace (maintenance) sector.

De bijeenkomst vindt plaats in het Drone Lab van het Dutch Drone Centre op Businesspark Aviolanda (gemeente Woensdrecht)

De bijeenkomst bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. In de middag kunt u de presentaties van onze Smart Tooling partners: DOW Chemical, SPIE Nederland, Terra Inspectioneering, Avular, Airobot en Delft Dynamics bijwonen. KicMPi zal een interactieve workshop verzorgen, waarin we op basis van actuele technologie nieuwe innovaties inventariseren. Tevens vinden in de middag ook enkele vluchtdemonstraties plaats.

Het programma is als volgt:

09.30-12.00 uur: Plenaire presentaties minor AE&M studenten Avans (vrij toegankelijk voor geïnteresseerden)

12.00-13.00 uur: Inloop (gasten middagprogramma) en gezamenlijke lunch rondom stands/op het demoplein

13.00-13.45 uur: Plenaire presentaties robotica/drones in de industrie (Smart Tooling):

·        DOW Chemical - robotisering en inzet van drones bij onderhoud procesinstallaties

·        SPIE Nederland - inzet van drones bij onderhouds- en installatiewerkzaamheden

·        Terra inspectioneering – innovaties bij inzet van industriële inspectiedrones

13.45-14.00 uur: Pauze

14.00-16.00 uur: Presentaties en demonstraties van Smart Tooling partnersAvular, Airobot, Delft Dynamics en Terra Inspectioneering. Toelichting van mogelijkheden op Dutch Drone Centre (test- en democentrum drones), presentaties, en rondgang langs stands/demo's van projectgroepen van de minor AE&M (Avans).

15.00 - 16.00 uur: Interactieve workshop Smart Tooling over de innovatieve toepassing van drones in de onderhoudswereld, verzorgd door KicMPi

16.00-17.00 uur: Gezamenlijke afsluiting & borrel

Wij begroeten u graag op 24 januari a.s.

U kunt inschrijven via deze link: Inschrijven Smart Tooling & Drone event

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en medio januari het definitieve programma met nadere gegevens van de locatie.

logo's organisatie.JPG