CLUSTER-EVENT SMART TOOLING EN AFSLUITING MINOR AEROSPACE ENGINEERING & MAINTENANCE (AVANS)

Druk bezocht cluster-event van Smart Tooling, in samenwerking met het Dutch Drone Centre, Rewin, Avans Hogeschool en KicMPi, in het Drone Lab van het Dutch Drone Centre op Businesspark Aviolanda. Deze keer was gekozen voor een combinatie met de eindpresentaties van de minor Aerospace Engineering & Maintenance (AE&M) van Avans Hogeschool.

In de ochtend presenteerden de studenten hun projecten. De begeleidende bedrijven waren ook aanwezig, samen met bedrijven uit de aerospace (maintenance) sector.

In de middag waren de presentaties en demonstraties van onze Smart Tooling partners: DOW Chemical, SPIE Nederland, Terra Inspectioneering, Avular, Airobot en Delft Dynamics.

Peter Voorhans van DOW Chemical gaf een presentatie over robotics bij DOW. Vervolgens was Johnny van der Poel van SPIE Nederland aan de beurt met zijn presentatie over "voordraad" trekken met een drone. Steven Verver van Terra Inspectioneering (voorheen RoNik) gaf een presentatie over inspecties met drones in besloten ruimtes. Delft Dynamics gaf een presentatie over hun U-drone. Tevens kwam Secmen Akbas van BASF nog aan het woord over de toepassing van de drones van Terra Inspectioneering bij BASF. Onze projectpartners Joop aan den Toorn van Avular en Jan Leyssens van Airobot gaven nog een toelichting over hun deelname in het Interreg project Smart Tooling. 

Vervolgens kon iedereen de drones/demonstraties bewonderen van onze Smart Tooling partners: Avular, Airobot, Terra Inspecioneering, Delft Dynamis en SPIE Nederland.

In de middag werd er nog een vluchtdemonstratie gegeven door Terra Inspectioneering en gaf KicMPi een interactieve workshop over de innovatieve toepassing van drones in de onderhoudswereld. 

Onder het genot van een hapje en drankje was er vervolgens alle gelegenheid om bij te praten en nieuwe contacten te leggen.

Iedereen bedankt voor zijn/haar aanwezigheid!

De presentaties kunt u vinden onder de downloads.