Druk bezocht Interreg Smart Tooling-KicMPi "Innovaties in Industrieel Reinigen" event

Hans Borgt (Dow Benelux) trapte af met een heldere toelichting op het Global Standards Document, de “7 basic principles” op het gebied van industrieel reinigen, gevolgd door Tim Clephas (Nobleo Technology) met een presentatie van de autonome Cleaning Crawler ontwikkeld in het Interreg Smart Tooling project.

Kees Pulles (KIWA Technology) gaf een toelichting op een recent rapport m.b.t. aardcontrole apparatuur en wijzigende richtlijnen, Otto Salomons (ADUCO Nederland (Boskalis) sprak over stabilisatie technieken en de besparing van grondstoffen door innovatieve freestechniek en Stijn Vermoet schetste een beeld van mooie innovatieprojecten bij HCI Services in Cleaning, Waste & Catalyst.

Na de pauze volgde Dominique Dequeecker met een update van ontwikkelingen bij Buchen/Xervon op het gebied van volledig geautomatiseerd reinigen, waarna Dag Van Bruwaene (Mourik) een toelichting gaf op Ultrasoon cleaning in de praktijk.

Russell Philion (Orange Ultrasonics) uit Toronto schakelde vervolgens in Engels over voor een toelichting op Ultrasonic Scale Prevention, eveneens een vernieuwende manier van reinigen.

Pieter Cretskens (Netalux) nam iedereen mee in de wereld van het succesvol toepassen van Laser cleaning waarna Martijn Verschuren (H4A) het programma afsloot met “Grondzuigen het nieuwe graven”, een techniek om veilig grond te verwerken.

Tijdens de aansluitende informele netwerkborrel werd volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om, onder het genot van een hapje en drankje, ervaring en kennis uit te wisselen, bij te praten en nieuwe contacten te leggen.