Easyfairs Maintenance / Pumps & Valves 2018 vakbeurs

Tijdens de Easyfairs Maintenance / Pumps &Valves beurs op 21 en 22 maart jl. is het Smart Tooling project vertegenwoordigd. 
Binnen de Robot Demo Zone hebben projectpartners van het project Smart Tooling hun revolutionaire producten getoond. 

De organisaties binnen de robot demo zone: 

Proceedix en Iristick
Proceedix heeft op de beurs een demo laten zien van een electronische werk instructie en inspectie in onderhoud met het Proceedix platform en met de Iristick slimme veiligheidsbril. Proceedix is een digitaal platform voor het beheer van werk instructies en inspecties die met mobiele technologie en slimme brillen kunnen uitgevoerd worden.De Iristick.Z1 is een slimme veiligheidsbril die aansluit op een Android smartphone. 

Ronik Inspectioneering
Met de RoNik UT Wall drone is het mogelijk om wanddiktemetingen uit te voeren op moeilijk bereikbare plaatsen op hoogte, zoals wanden van opslagtanks.   De drone is RoNiks gepaste ontwikkeling en is gebaseerd op gepatenteerde technologie waarmee de drone de UT-sonde stevig en precies tegen een muur of dak kan drukken. De drone is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnenshuis in industriële besloten ruimten. 

Airobot
Airobot heeft een nieuwe vliegende robot, voor industriële inspecties, ontwikkeld samen met Avular en SPIE in het SmartTooling-project. Defecten kunnen nauwkeurig worden gelokaliseerd, gemeten en gevolgd in de loop van de tijd. 

VTEC
VTEC heeft op de beurs lasers en sensoren tentoongesteld. VTEC ontwerpt, produceert en levert diodelaers, systemen en sensoren. 

P. de Boevere b.v. (Serenity)
P.E.M. de Boevere uit Aardenburg (NL) ontwikkelt, als zelfstandige onderneming met ervaring in Test- en Meet-automatisering en robotica met LabVIEW, software voor  robotica in het Smart Tooling project. Motion Planning software berekend vooraf de optimale bewegingen. Zo kunnen reinigingsscenario’s worden vergeleken. 

Exrobotics b.v.
Tijdens de beurs werd de IECEx Zone 1 gedemonsteerd door Exrobotics b.v. De gecertificeerde robot is ontworpen voor het inspecteren en inspecteren van mogelijk explosieve voorzieningen. 

ID-TEC
De multifunctionele SR-SERIES van ID-tec b.v. is een op afstand bestuurbare robot die wordt ingezet voor het inspecteren, meten, renoveren en ultra hogedruk reinigen van horizontale buizen en leidingen voor water, riolering en petrochemie. Deze gedemonsteerde robot heeft verschillende gereedschapstukken voor video inspecties, het installeren van renovatiedelen, het mechanisch afkorten van inlaten en  het openfrezen van huisaansluitingen nadat een buis van binnenuit is gerenoveerd. 

ITIS
ITIS B.V. (Industrial Testing & Inspection Services) is een onafhankelijk technisch servicebedrijf en is gespecialiseerd op het gebied van lektesten, afsluiter testen, niet-destructief onderzoek en inspecties. Op de beurs heeft ITIS de nieuwe volautomatische afsnuffeling robot voor Fugitive Emission testen van kleppen gedemonstreerd aan het publiek. 

Masterclasses
Naast de demo's vanuit het Smart Tooling project was er ook een gelegenheid om deel te nemen aan de masterclasses. 
Masterclass 1) Vanuit de ervaringen met meerdere TA’s en grote projecten als Plant Manager heeft Rob  Krete, van Solvay, zijn inzichten en ideeën om turn arounds succesvol te realiseren, gepresenteerd. 

Masterclass 2) Team Furmanite, een vermaard bedrijf op het gebied van specialistisch onderhoud van installaties en pijpleidingen, heeft een presentatie gegeven over een aantal methodes om unplanned repairs te voorkomen. Peter Glas heeft de presentatie verzorgd. Peter is Commercieel directeur Nederland van Team Furmanite. 

Masterclass 3) Hoe kun je de voorbereiding en uitvoering beter beheersen met de inzet van een smart planning tool.  Edwin van Doeselaere van ADVANDO Project control heeft zijn ervaringen met de inzet van een dergelijke tool gepresenteerd. 

Masterclass 4) Ronik Inspectioneering heeft een unieke service ontwikkeld en tijdens de masterclass gepresenteerd.. Het toepasbaar maken van de (drone) technologie om doorlooptijd te verkorten en veiliger te werken is nader uitgelegd door Marien van den Hoek, Commercieel directeur van Ronik Inspectioneering.