Terra Inspectioneering in Seaport magazine/inspectie van besloten ruimtes met Vopak

Artikel over onze Smart Tooling partner Terra Inspectioneering, specialist op het gebied van inwendige inspecties met drones in met name opslagtanks in de petrochemie, in het nieuwste Seaport Magazine.

De slogan van Terra Inspectioneering: no more people in confined spaces.

Lees hieronder het artikel. 

Terra Inspectioneering gaat de besloten ruimtes met Vopak in Nederland en Belgiƫ met drones inspecteren. Het bedrijf heeft daarvoor een contract gewonnen.

Met drones en robots gaat Terra Inspectioneering visuele testen, ultrasonisch (wand) diktemetingen en deformatie analyse bij de opslagtanks doen. Voorheen werden deze werkzaamheden uitgevoerd door mensen de besloten ruimtes in te sturen. Een gevaarlijke en tijdrovende klus. Drone-inspecties maken het werk veiliger en verhogen de beschikbaarheid van opslagtanks. Ook is de inspectietijd tot wel zestig procent korter volgens Terra Inspectioneering.

De drone- en robotinspecties hebben zich in pilotprojecten al bewezen bij Vopak. Het doel is nu om de technologie volledig uit te rollen. Uiteindelijk wil het bedrijf helemaal geen mensen meer besloten ruimtes in sturen.

Zie ook de website van Petrochem voor meer informatie hierover.