Interreg Smart Tooling Promo event

Donderdag 29 juni jl. is het Smart Tooling promo event georganiseerd. Dit event is georganiseerd in het kader van het project ‘Smart Tooling’.  In het project zijn er een 7 tal ontwikkelingsprojecten gestart. Deze projecten richten zich op toepassingen, zoals: UAS (drones), cleaning, inspectie van drukvaten en leidingen en werkplaats robotica. Het doel van het event was het informeren van de deelnemers over deze ontwikkelingsprojecten. Maar ook het geven van inzicht over toekomstige werkwijzen in maintenance en de inzetbaarheid van robot tools op korte termijn. Ook was het doel om anderen inzicht te geven over datgene wat Smart Tooling kan brengen.

Het event werd om 13.30 uur geopend door Jan Mol (programma manager KicMPi), Pieter Raes (Operationeel manager KicMPi) en Age Balt (Associate Reliability director Dow Benelux B.V. -  Voorzitter bestuur KicMPi)
Het officiele programma werd geopend met een presentatie van professor Jeroen Hoebeke, werkzaam bij Universiteit Gent. Hierbij werd ingegaan op de communicatie en lokalisatie van robotica.
Ook assistent professor, Johan Engelen, van de Universiteit Twente was als spreker aanwezig. Momenteel is Universiteit Twente bezig met de verdere ontwikkeling van de snake robot om pijpleiding inspecties te kunnen uitvoeren. Deze verdere ontwikkeling valt onder het cluster inspectie van leidingen binnen het Smart Tooling project.
Naast de afgevaardigden van de universiteiten, was ook Willem Endhoven (HIGH TEC NL) aanwezig om een presentatie te geven over samenwerking en innoveren binnen de hightechindustrie.

Het verdere programma bestond uit diverse presentaties van de robotica toepassingen in het project. Deze kunt u, naast de presentaties van HIGH TEC NL en de universiteiten, inzien vanuit de bijlagen onderstaand.
Het presentatie-gedeelte van het event eindige om 16.00 uur met een afsluitende visie van Neldes Hovestad (Managing director Dow Benelux B.V.) over robotica met betrekking tot veiligheid binnen maintenance.

Na de presentaties werden de volgende demo’s getoond:

  • Bol Drone  
  • Mock up drone gebaseerd op collision avoidance technologie           
  • Slimme digitale bril
  • Inspectie robot        
  • Cobot          
  • M5 robot   
  • Robot gebaseerd op deep reinforcement learning   

Presentatie Age Balt (Dow benelux B.V.) 
Presentatie Jeroen Hoebeke (Universiteit Gent)
Presentatie Johan Engelen (Universiteit Twente) 
Presentatie Willem Endhoven (HIGH TEC NL)
Presentatie Ronik Inspectioneering, Delft Dynamics, POZYX (binnen vliegen)
Presentatie SPIE, Avular, Airobot (buiten vliegen)
Presentatie ITIS, Sirris, Proceedix, Iristick (werkplaats) 
Presentatie VTEC, ID-TEC, Serenity (inspectie van vaten) 
Presentatie Buchen, Vertidrive, Mourik, Group Peeters, VTEC, Serenity (cleaning) 
 

smart tooling